“Pa cirka vēsturiskajām pēdām”

Publicēšanas datums

WhatsApp Image 2023-10-04 at 13 09 55 2 WhatsApp Image 2023-10-04 at 13 09 55 2

“Pa cirka vēsturiskajām pēdām” līdz Priekulei!

Pirmdien, 2. oktobrī, Vaiņodes vidusskolas “Jaunā cirka” pulciņa mākslinieki un skolotāja Solvita Bodoga stundas garumā aizveda 6. un 7. klases skolēnus “Pa cirka vēsturiskajām pēdām pasaulē, Latvijā, Kurzemē”.

Skolēni uzzināja par “kumēdiņu” vēsturi dažādos laikos un dažādās valstīs, noskaidroja, kas ir laikmetīgais cirks, kas tradicionālais cirks, kādi ievērojami cirka mākslinieki dzīvojuši un strādājuši Latvijā, kas ir cirka mākslinieka profesija, kāpēc vajadzīgi pseidonīmi (skolēni paši sev arī tādus izveidoja).

Skolotājas stāstījumu sinhroni papildināja pulciņa dalībnieku priekšnesumi, katrs mūsu skolēns pārstāvēja savu žanru. Pēc tam “mākslinieki” iesaistīja arī skatītājus, kuriem mācīja žonglēt, iet pa virvi, staigāt pa klučiem.

Šajā “kultūras izpratnes un pašizpausmes mākslas” starpdisciplinārajā mācību stundā ieguvēji bija gan cirka “mākslinieki”, gan skatītāji. Skolēniem interesants bija bērnu aktieriskais devums, skolotājas sniegtā informācija un vienaudži, kuri pārzina to, ko dara un prot savas zināšanas un prasmes nodot tālāk citiem.Pēc izrādes pat tika prasīti autogrāfi.

Paldies par lielisko ciemošanos un sadarbību!

2012.
Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Template Maker