Skolotāju diena. Citādās stundas

Drukāt
Publicēšanas datums Autors administrācija

Kā jau katru gadu, arī šogad mēs svinējām Skolotāju dienu. Tā ir diena, kad novērtējam skolotājus mazliet vairāk nekā ikdienā, pasmaidām mazliet vairāk un pasakāmies par sniegtajām zināšanām ar kādu ziedu pušķi vai sarūpētu dāvaniņu.

Šogad mūsu skolā Skolotāju dienu svinējām nedaudz savādāk kā ierasts. Rīts sākās ar klases stundu. Katrai klasei tika dota iespēja apsveikt savu klases audzinātāju. Tālāk sekoja, kas nebijis mūsu skolā. Visi skolas skolotāji vadīja stundas pa pāriem. Kādi tik salikumi nebija! Kas to būtu domājis, ka reizē var mācīties gan fiziku, gan kristīgo mācību vai latviešu valodu un informātiku. Ikviena mācību stunda bija ļoti radoša un interesanta. Jāsaka, ka šajās stundās ikviens varēja paplašināt savu redzesloku un saprast, ka ikvienā mācībā var atrast arī citu mācību, un tās visas savā starpā ir saistītas.

Uzdodot jautājumu, vai patīk, ka stundas māca divi skolotāji, pirmās klases bērni vienbalsīgi sauca skaļu jo skaļu- jā. Diānai no pirmās klases ļoti esot paticis mācīties par dārzeņiem un augļiem stundā Kultūraugi. Paviesojoties seno laiku deju nodarbībā, kāda meitenīte skumji sēdēja, jo viņai kleita esot atņemta. Par laimi atradās kāda skaista platmale, un meitenītē parādījās plats smaids.

Otrā klase esot bijuši īsti aktieri. Valodas stundā parādīja tik labu teātri, ka skolotājas vēl ilgi bija sajūsmā. Daudziem bērniem patika valodas stundas un muižtērpu/senās dejas stundas, jo šajās stundās tika spēlēti teātri, kas paticis ikvienam.

Kā jau minēju radošuma šajās stundās bija daudz, dažas klases zīmēja klasiskās mūzikas pavadībā, dažas salika visdažādākos un visnereālākos teikumus, bet citas pildīja un veidoja krustvārdu mīklas. Neaizmirsīsim arī par aktīvajām stundām. Tur bērni ne tikai sacentās, kurš ātrāk skrien, bet arī noteica savu skriešanas ātrumu ar mūsdienu tehnoloģiju palīdzību.

Uzdodot jebkuram skolēnam jautājumu, vai šādu Skolotāju dienu gribētu arī citu gadu, atbilde viennozīmīgi bija- jā. Un ne tikai katru gadu, bet gan katru nedēļu, katru nedēļas piektdienu un pat katru dienu! Jāsaka, ka tik bieži to gan būtu grūti izdarīt, bet gan kā katra gada Skolotāju dienas tradīciju gan mēs šo varētu iedibināt!

Kad skolēniem skolas diena bija beigusies, skolotājiem tā tikai turpinājās. Skolotāji devās uz Priekules mūzikas un mākslas skolu, kur viņus sagaidīja skolotājiem veltīts svētku koncerts.

Noslēgumā gribu teikt, ka šī Skolotāju diena bija izdevusies. Smaidīja un priecājās gan skolēni, gan skolotāji. Un cerams, ka šī diena atkārtosies arī nākamgad!

Kristiāna Auzniece

Galerija

2012.
Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Template Maker